Tudatosan a konyhában is

Fülöp Lili, dietetikus

Fülöp Lili, dietetikus

Teljes kiőrlésű kalács

Vegán

2019. április 21. - fuloplili

img_20190419_160521.png

Összetevők:

  • 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g búzafinomliszt
  • 30 g cukor vagy édesítő
  • 30 g olaj
  • 2 dl növényi ital - mandula, rizs, zab stb.
  • 10 g élesztő
  • 4 g só

 

 

 

 

Elkészítés: 

Az elkészítés pofonegyszerű, kevés időt igényel, gyorsan elkészül.

Az élesztőt a cukros vagy édesítős növényi italban felfuttatjuk, a többi hozzávalót pedig egy tálban összekeverjük, majd ha felfutott ráöntjük az élesztős folyadékot. Összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd 3 részre szedjük, egyforma szálakra sodorjuk és összefonjuk. A tetejét lekenjük egy kis növényi "tejjel" és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

1 vékony szelet 79 kalóriát, 2 g fehérjét, 12 g szénhidrátot és 2 g zsírt tartalmaz, ha édesítővel és rizsitallal készítjük.

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosdietetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8914778604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása