Hozzávalók 19-20 db (35-40 grammos) kis csigához:
- 200 g túró (nekem félzsíros volt itthon) - vegán változatban főtt kölessel, tejmentes változatban totuval próbálkozzatok
- 200 g liszt (én tönköly, zab és búzalisztet használtam) - gluténmentes változatban használj csak gm zablisztet
- 7 g sütőpor
- 100 g almapüré - ha édesebbre vágysz cukor vagy édesítő (én még egy pici nádcukrot csempésztem bele)
- 30 g olaj
- 50 g növényi vagy hagyományos tej
Töltelék:
- 50 g almapüré
- 1ek kakaópor
- 1 ek fahéj
- Vanília
Az almapürébe keverjük a kakaót és/vagy a fahéjat (én kevertem a kettőt) + a vaníliát, és megkenjük vele a kinyújtott lapunkat. Ha Te több töltelékkel szereted, duplázd a mennyiséget!
Feltekerjük és körülbelül 2 cm darabokat vágunk le belőle. A levágott tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt meg is sülnek!
1 darab csiga energia- és tápanyagtartalma:
86 kcal, 2,5 g zsír, 12 g szénhidrát és 3,5 g fehérje