Fél óra alatt összedobható ebéd, semmi különös, mégis nagyon finom.
Hozzávalók 2 személyre:
Főzelékhez
- 1 közepes brokkoli
- 1 evőkanál keményítő
- kevés repceolaj
- só, bors, chili ízlés szerint
Csicserifasírthoz
- 1 üveges csicseriborsó - a fele megmarad majd, humuszként vacsorára tökéletes lesz (maradékfelhasználás <3 )
- 1 kiskanál tahini (ha nincs, kicsivel több olaj)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál ajvár (elhagyható)
- só, bors, chili, bazsalikom ízlés szerint
- 5-6 evőkanál zabpehely
- 1 tojás (nélküle is működik)
A főzelékhez a brokkolikat megpárolom, kevés vízzel összeturmixolom, ízesítem és a keményítővel, olajjal kikeverve besűrítem. Ha krémesebb állagra vágysz (növényi) tejszínnel sűríthető.
A fasírthoz a zabpehely és a tojás kivételével mindent az aprítóba zuttyantok és humuszt készítek. A mennyiséget lefelezem, elrakom vacsorára a humuszos pirítóshoz, a másik felét pedig összekeverem a zabpehellyel és a tojással, majd golyókat formázva kevés olajban kisütöm. Sütőben sütve ne légkeverésen süssük és a tetejét fújjuk be egy kis olajjal.
1 adag energia és tápanyagtartalma:
535 kcal, 20 g fehérje, 50 g szénhidrát, 28,5 g zsír